Office 365 Roadmap, 10 nyheder der er på vej

I dag fortsætter jeg snakken om nogle af de ting der er i gang med at blive rullet ud i Office 365. Der er P.T. 64 nyheder/opdateringer der er i gang med at blive rullet ud. Det betyder at jeg kan ikke gå dem alle sammen igennem. Det vil simpelthen være for kedeligt for det er ikke lige alle updates der er lige underholdende. Så her er de 10 opdateringer jeg har valgt at tage med i dette afsnit. De er ikke i nogen bestemt rækkefølge.

 1. Rod (Clutter) i din indbakke på OWA og i Outlook 2016
  Rod er en automatisk oprydningsfunktion i Exchange/Outlook. Funktionen tager i bund og grud et kig på din indbakke og ud fra dine vaner, fjerner den de e-mails der er mindre vigtige og lægger dem ind i en mappe der hedder “rod”. Microsoft påstår at denne funktion i gennemsnit sparer brugere for 82 minutters oprydning hver måned. Rod (Clutter) er under forbedring og Microsoft er stadig i gang med at forfine hvordan funktionen interagere med brugerne. Så sammen med Sweep (Oprydning) er der lagt en del vægt på at hjælpe brugerne med at få ryddet mere op i deres indbakke.
  Kilde: https://blogs.office.com/2015/05/18/de-cluttering-everyones-inbox
 2. DLP (Data Loss Protection) i Office desktop
  I Outlook (Exchange) har man længe kunne udnytte DLP til at sikre sig imod at medarbejdere sender følsomme data via e-mail. Nu er den samme feature kommet til resten af Office 2016 pakken. Det betyder at du nu har muligheden for at synkronisere DLP politikker i Offic e365 til Word, Excel og PowerPoint. Du kan f.eks. Bruge det til at sikre at dine medarbejdere ikke skriver følsomme data så som Kontonumre, CPR-numre og kreditkort numre ind i dokumenter som de så vedhæfter en e-mail. Og hvorfor er det så en dårlig ide? Der er mange årsager til at det er en dårlig ide men helt overordnet så skal du bare tænke på at når du sender en almindelig e-mail svarer det lidt til at sende et postkort. Alle der ser postkortet undervejs kan læse din besked. Og da det kun er ekstremt få virksomheder der kryptere deres e-mails, så er det en god ide at sørge for der ikke bliver sendt følsomme data med. Og det er her DLP kommer ind i billedet.
 3. Dark Theme
  Det er et nyt Theme der er designet til de personer der har nedsat syn. Kontrasterne er højere og det skulle gøre det nemmere at bruge for de personer der bruger skærme med mere end normal lysstyrke.
 4. Vedhæftninger i Outlook vil nu give dig en liste over de filer du senest har haft åben.
  Der er ikke så vildt meget at gå i dybden med denne feature. Det ser ud til at Microsoft har lavet nogle undersøgelser og fundet ud af at for det meste så vedhæfter brugere et af de dokumenter som de senest har arbejdet med. Det giver da okay mening. Jeg har ikke lige lagt mærke til om det gør sig gældende for mig også.
 5. DKIM udgående mail kan bruge Digitale Domæne signaturer
  Hver eneste minut blokerer Microsoft for 10 millioner SPAM mails. Hver minut! Det er alligevel vildt. Microsoft har et system der hedder Exchange Online Protection. Hvis du har Office 365 så har du EOP. Har du ikke Office 365 er det stadig muligt at bruge EOP til anti-SPAM. Microsoft ruller nye features ud på EOP i samme cyklus som Office 365. Nogle af de nye ting er blankt andet Afsender signatur teknologier så som DKIM og DMARC. De har en masse andre ting de er i gang med at opdatere på den platform men det er et helt afsnit i sig selv. Link i shownoterne. Kilde: https://blogs.office.com/2014/10/15/evolving-exchange-online-protection-eop-protect-tomorrows-threats
 6. Real-time co-authoring
  Hvis du har Office 2016 og dig og en kollega eller medstuderende sidder og arbejder på et dokument samtidig, kan du nu se hvor din kollega er i dokumentet, og du kan se tekstændringer med det samme de bliver foretaget. Det kræver dog at du gemmer dokumentet enten i OneDrive eller på et SharePoint Site. Kilde: https://blogs.office.com/2015/09/22/thenewoffice
 7. Nyt Office 365 Admin Center
  Der er et helt nyt design af Office 365 admin center på vej. Microsoft ændrer designet radikalt og det får et ordentlig overhandling. Det var også stærkt tiltrængt. Kilde: https://blogs.office.com/2015/09/17/the-new-office-365-admin-center-preview
 8. Udskydning af opdateringer
  Det bliver nu muligt for Office 365 kunder at udskyde de normale opdateringer og kun modtage de månedlige sikkerhedsopdateringer til deres Office pakke. Det giver virksomheder mulighed for at teste opdateringer imod kritiske apps eller andre tilpasninger de har lavet. Kilde: https://blogs.office.com/2015/09/10/admins-get-ready-for-office-2016-rollout-begins-september-22
 9. Math input control
  Det her er en lille men ret fiks opdatering. Med Math input control er det nu muligt i Word, Excel, OneNote og PowerPoint at skrive matematiske ligninger med en digital pen eller med din finger hvis du har lyst. Funktionen kan så konvertere det håndskrevne til et maskinskrevet format. En lille ting men alligevel fed nok til at få en plads på listen.
 10. Office 365 fanerne
  Så er der nogle updates til fanerne. Det handler om:
  Hjælpefanen, der har fået nogle flere muligheder for at søge efter hjælp og se hvad der er nyt.
  Der er en ny notifikationsfane hvor brugerne kan gå et enkelt sted for at se alle events (som f-eks- password skift, nye emails, kalenderreminders eller gruppe likes) Så det er et enkelt sted hvor alle notifikationer bliver samlet. Du kan sammenligne det med en simpel udgave af message center til Mac. Bare på webplatformen.
  Indstillinger vil fremover blive mere områdespecifikke. Ment på den måde at der vil være forskellige indstillinger du kan vælge, alt efter hvor du er i Office 365.

Det var lige de 10 nyheder jeg havde valgt at tage med på listen i dag. Der er som sagt rigtig mange andre nyheder der er værd at nævne men tiden løber og nogle af de her opdateringer kan jeg bruge et helt afsnit på alene. Men bare rolig. Der vil helt klar komme meget mere information om nyhederne i Office 365. Næste gang er tiden kommet til de nyheder der stadig er i gang med at blive udviklet.

Har du behov for mere viden omkring hvordan du udnytter de her opdateringer i din virksomhed, så kontakt mig og få en snak om hvad du kan gøre for at udnytte Office 365 bedre.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.