Office 365 Roadmap, 10 nyheder du allerede har

I dag handler det om Roadmappet! Men her er der dog et lille problem. For hvis jeg skal gå i dybden med alt hver der allerede er rullet ud, så bliver det her en meget lang podcast. Så derfor tager jeg kun lige en top 10, ud af de 31.

Jeg er nu i gang med at rykke ud i mine nye kontorlokaler hos Voxeværket i slagelse. Mere om det når jeg er kommet helt på plads.

 1. AzureAD sync for Yammer
  Denne opdatering giver administratorer muligheder for at synkronisere rettigheder og ændringer i de rettigheder. Hvis f.eks. en bruger bliver slettet, vil den bruger automatisk blive suspenderet i Yammer. Men bemærk at det her vil kun virke hvis brugere, der er mappet i netværk der opfylder kravene med at modtage Office 365 log-in til Yammer.
 2. Outlook Web App updates
  Brugergrænseopdateringer med blandt andet en re-designet beskedliste, læsefane og skrive oplevelsen. Nye features vil blandt andet være ting som Oprydning (Sweep), fortryd samt en masse andet. Men hvad er Oprydning/Sweep egentlig?
 3. Nye Intune muligheder i Outlook på iOS og Android
  Outlook for iOS og Android kan nu bruge den indbyggede MDM (Mobile Device Management) for Office 365 eller Microsoft Intune for at sikre e-mail data på mobile enheder. Intune er Microsofts bud på et cloud baseret remote-support værktøj der også kan overvåge de maskiner der er sat op til Intune, så man centralt kan holde styr på hvilke maskiner der f.eks. skal opdateres.
 4. Gem til OneDrive For Business
  I Outlook Web App kan du nu gemme vedhæftede filer direkte til OneDrive. Hvilket er fedt.. kun er par år efter at man kunne det samme i gmail og google drive. Men okay. Det er da et skridt i den rigtige retning.
 5. Yammer til Apple Watch
  Yammer Appen til Apple Watch giver dig en øjeblikkelig notifikation af samtaler og aktiviter og lader brugerne foretage hurtige handlinger, så som at “like” noget eller markere det som “ulæst”, “Opfølgning” eller læs på telefon for at fortsætte med at læse det pågældende på en iPhone. Nu har jeg ikke lige Apple Watch og jeg har, helt ærligt også svært ved at se behovet for et smartwatch. Men det er her og det er på dansk jord og der findes folk der godt kan se ideen med et “Inspector Gadget” ur.
 6. Office online edit in Yammer
  Har du Office dokumenter liggende i Yammer kan du nu redigere dem direkte fra Yammer i Office Online. Ændringerne bliver automatisk gemt og du får mulighed for at gennemgå versionshistorikken for alle dokumenter og du kan så markere versionen som “officiel”. Det er helt klart et stort skridt fremad at Office Online nu bliver mulig direkte fra Yammer.
 7. Office 365 Video
  Office 365 Video er en intern videoportal. Det fungere i meget meget grove træk lidt ligesom youtube, det er bare ikke public. Så hvis du har en masse undervisningsvideo eller bare videoer du geren vil dele med virksomhedens medarbejdere, så kan du bruge Office 365 Video. Du får de samme streamingsmuligheder som du kender fra youtube, hvor det virker på tablets og smartphones lige så godt. Samtidig er Yammer koblet sammen med Office 365 Video, så du kan kommentere på videoer via Yammer. Læs mere  på Office bloggen.
 8. Office 365 Groups – En ny App
  Denne app udnytter Office 365 groups. Group er en feature Microsoft introducerede sidste år, hvor det er muligt at oprette grupper der er offentlige eller private. Denne app er den første der udnytter det her. Hver medlem af gruppen kan deltage i gruppesamtaler, booke møder, dele filer og noter og oprette lynhurtige Skype For Business gruppe møder. Læs mere om det på Support bloggen. Samtidig får Office 365 Groups også muligheden for at arbejde sammen oimkring PowerBI, ved at de fremover kan samarbejde omkring den samme gruppe af PowerBI dashboards, rapporter og datasets.
 9. Office 365 Setup
  Der er kommet en helt ny setup guide, der gør tingene noget mere forståelige og generelt er opsætningen af Office 365 blevet en lille smule nemmere at tilgå. Før skulle du vælge mellem basis eller avanceret setup. Det skal du ikke længere. Nu er der bare en guide du skal køre igennem. Med i den nye guide er der også hvordan du migrere data fra din Exchange server.
 10. Public folders i OWA
  Det er en lille ting. Men nu er det faktisk også blevet muligt at tilføje eller fjerne Offentlige mapper (Public folders) i OWA (Outlook Web Access)

Det var lige de 10 vigtige opdateringer der allerede er rullet ud på Office 365. jeg har slet ikke snakket om de opdateringer der er på vej. Der er P.T. 64 opdateringer der er i gang med at blive rullet ud på Office 365 miljøer. Og så er der lige 62 der er i gang med at blive udviklet. Så Office 365 er en platform der undergår en konstant opdatering og udvikling. På godt og ondt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.