Overvejelser når du skal flytte i skyen – drift

Office365 HQ podcast, hedder nu “365 HQ Podcast”. Det betyder at jeg vil forsøge at ændre en smule i formatet til denne podcast. Derfor vil jeg starte hver episode med lidt mere personlig beretning og lidt mere ikke-teknisk stauts på hvad jeg kommer ud for i min hverdag og hvordan hverdagen er som freelance konsulent, ægtemand og far til 3.

Om jeg får udgivet episoder oftere ved jeg endnu ikke. Hvis der er noget jeg har lært af 2018, så er det , at ting sker og gode intentioner kan blive afbrudt af en masse arbejde og opgaver for kunder, der skal I første række.

Ændring af forsikringsbetingelser for Letsikring December 2018 / Januar 2019. Skal vi ikke bare sige at den livsforsikring ikke længere tilhøre dig, men den bank den er tegnet igennem. Hvad det handler om kan du høre mere om i episoden. Men grundlæggende så har jeg modtaget nedestående brev fra letsikring. Og har efterfølgende opsagt min livsforsikring. Nu kan det selvfølgelig godt være jeg tolker brevet forkert. Men umiddelbart er min tolkning af det at min livsforsikring ikk længere er min forsikring, men bankens forsikring.

Brev fra Letsikring

 

Fordeling af livsforsikring

Nyheder I Office 365

 

Nedetid hos Microsoft skaber røre på twitter. Folk er rasende. Som nævnt i Episode 27 så er det altid en god ide at have et helt konkret tal på “Hvor meget koster en times nedetid for min virksomhed?”

Exchange Online nede den 24. januar 2019

Samtidig i Health Center..

Microsoft 365 Health Status

 

Dagen efter fortsætter problemerne

Exchange Online stadig nede den 25. januar 2019

Yderligere links nævnt i episoden

Express Route forbindelses model

Express Route forbindelses model

Opsummering

Så driftsmæssigt… Er Office 365 nemmere og billigere at drifte end dit on-prem? Måske… Men du kan ikke rigtig vide det før du får noget erfaring og bruger det.

Jeg har kender virksomheder der har været gået all-in… og fortrudt det noget så bittert…. Men jeg kender også virksomheder der har sparet 2-300.000 kroner om året på at lægge al drift af sharepoint og exchange i skyen. Valget er dit, men sig til hvis du skal bruge lidt rådgivning.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.