Her er tekstudgaven af de 5 grunde jeg nævner i Episode 2 af podcasten.

Langt de fleste forventer at OneDrive For Business er det samme som OneDrive, med lidt flere muligheder. I virkeligheden har de 2 ting intet med hinanden at gøre.

 • OneDrive: Personligt online harddiskplads
 • OneDrive For Business: SharePoint Harddiskplads, der tillader hvert enkelt medlem af dit team at dele og arbejde med dokumenter. Fordi det bruger SharePoint, er der også adgang til flere administrationsmuligheder

Brug af OneDrive

Brug af OneDrive er nemt. Der er ikke de store udfordringer. Det er simpelt og enkelt. Der er altid nogle ting der kan være irreterende. Du kan f.eks. Ikke uploade en hel mappe med filer direkte via WebSitet. Der bliver du nød til at oprette mappen manuelt og derefter uploade dine filer.

Der er selvfølgelig også en synkroniseringklient du kan downloade og bruge til at arbejde med dine filer. Der har så den bonus at du har offline adgang til dine dokumenter.

Til gengæld kan du lave nogle fede ting med OneDrive.

 1. Versionering af dokumenter og gendannelse af tidligere verioner af dit dokument eller fil.
 2. Indlejring (Embed) af Office filer. Du kan få koder til at indlejre dit billede eller dokument direkte på en HTML side på nettet. Lidt det samme som man kan med DropBox.
 3. Der er naturligvis integration med Office-pakken, så du kan gemme direkte på dit OneDrive.

Brug af OneDrive for Business

OneDrive For Business er SharePoint. Tidligere kendt som MySites. Hvis du har din egen SharePoint Farm installeret, har du lokal OneDrive For Business. Men for de fleste er det på Office 365 af det er interessant. OneDrive For Business er I bund og grund en synkroniseringsfeature bliver tilbudt med SharePoint. Det betyder at synkroniseringen ikke er den samme som OneDrive. Du kan med OneDrive For Business-synkronisering vælge at både synkronisere dit OneDrive For Business samtidig med at du synkronisere forskellige SharePoint dokumentbiblioteker.

OneDrive For Business er meget kort, et SharePoint Dokumentbibliotek, der er placeret på et personligt SharePoint WebSted, der igen er placeret på en personlig “Gruppe af websteder”, også kaldet SiteCollection.

Synkroniseringensklienten til OneDrive For Business er for nylig også ankommet til Mac. Den har jeg testet og jeg vil allerede nu kraftigt fraråde dig til at bruge den til noget seriøst. Den er stadig meget ustabil og laver en helt del synkroniseringsfejl. Microsoft får forhåbentlig snart udgivet en ny og mere stabil Mac-udgave.

Sikkerheden

I OneDrive kan du vælge imellem “Rediger” eller “Læs” rettigheder
I OneDrive For Business kan du selv lave dine egene rettighedsniveauer samt forskellige grupper.
I OneDrive For Business kan du sætte den op til at man skal tjekke et dokument ud, inden det kan redigeres. På den måde kan du sikre dig at der ikke er nogen der kan redigere I dit dokument, eller se det, før du er helt færdig. Når du er tilfreds med dit dokument kan du derefter tjekke dokumentet ind og en ny udgave af dokumentet vil være tilgængeligt for dit team, eller virksomhed.

Mobiladgang

er der naturligvis til både OneDrive og ODFB

Multi-faktor godkendelse

Der er naturligvis mulighed for to-faktor godkendelse på begge platforme.

 • OneDrive: http://windows.microsoft.com/en-us/windows/two-step-verification-faq
 • OneDrive For Business: https://blogs.office.com/2014/02/10/multi-factor-authentication-for-office-365/

SSO (Single Sign-On)

 • OneDrive: Nej
 • OneDrive For Business: SSO via ADFS og PassWordSync. Begge bruger DirSync programmet

ADFS: Dine brugere bliver automatisk logget på ODFB eller Office 365, via det lokale AD, der bliver synkroniseret med Office365. Læs mere om det på Technet.

Password-sync: Dine brugere bliver ikke logget på automatisk, men deres lokale password, bliver synkroniseret til Office 365 og vil derfor virke til ODFB. Læs mere om det på Office.com.

Revision og rapportering

Med OneDrive For Business og SharePoint kan du få sat Revision og Rapportering op, så det er muligt at få rapporter på hvad der bliver foretaget på din SharePoint platform. Om det så er OneDrive For Business eller alm. SharePoint. Så har du mulighed for at se om der er brugere der misbruger systemet, eller bare bruger det rigtig meget.. Eller måske glimrer ved deres fravær.

Der er så mange andre ting du kan med OneDrive For Business og SharePoint som slet ikke kan sammenlignes med OneDrive.

Så opsummeret er OneDrive kun til privat formål og lige så snart du vil bruge det til din virksomhed, så få dine data ind I OneDrive For Business eller SharePoint Online.

Priser

…alt (eller meget) afhænger jo også af hvad det koster.
OneDrive giver dig 15 GB gratis men du kan P.T. tilkøbe mere plads:

15 GB Gratis
100 GB kr. 14,00 pr. måned
200 GB kr. 28,00 pr. måned

Vil du have mere plads end det, så skal du op I OneDrive For Business, hvor du får 1TB (1000 GB) for kr. 54,99. OneDrive plans.

Når det kommer til hvilken Office 365 plan du vil have så er der rigtig mange at vælge imellem. https://products.office.com/da-dk/buy

Er du en virksomhed og har du problemet med at vælge så vil jeg meget kraftigt anbefale dig at få noget rådgivning inden du vælger en plan. Det kan jeg hjælpe dig med eller du kan selvfølgelig google din nærmeste Office 365 forhandler.

Opsummering:

 • OneDrive er til privat brug
 • OneDrive For Business er til hvervsbrug, men kan også godt bruges privat

Spørgsmål

I dag vil jeg lige besvare et spørgsmål, jeg allerede har fået ind på mailen.

Kan jeg bruge mit OneDrive For Business til min TimeMachine Backup?

Det korte svar her er: nej.
Det lidt længere svar er Måske
Det rigtige svar er, ja.. Det kan du godt, men det kræver en NAS boks, og det kræver at du ikke er bange for at pille ved indstillingerne.

Så hvis du kun har en Mac og måske en ekstern harddisk som du bruger til TimeMachineBackups, så kan du sådan set blot installere OneDrive App’en og derefter angive dit OneDrive mappe til at være den samme mappe som dit TimeMachine Mappe.. Men pas på, fordi OneDrive For business App’en til Mac er stadig ret ustabil og er et ressourcebæst af den anden verden.

Virker ikke på din lokale computer da OneDrive ikke kan synkronisere mapper på eksterne drev.

Har forsøgt med alias til drev, genveje mv. Men det har jeg ikke rigtig held med.

Backup til OneDrive For Business via NAS

Hvis du har en QNAP (Sikkert også Synolygy og andre) NAS bokse kan du installere alle mulige moduler/apps på den. Nogle leverandører har allerede apps, der kan synkronisere dit google-drev med din NAS og hvad jeg kan finde hos blandt andet QNAP så er der en app på vej, der kan synkronisere dit OneDrive For Business med din NAS. Og siden Microsoft har været ude og annoncere at der ikke længere vil blive sat indholdsbegrænsninger på OneDrive For Business i forhold til forbrug, så åbner det jo muligheden for at have en kopi af din backup placeret i skyen.

Ulemper: Filstørrelse per fil må P.T. være omkring 250 mb. Og det er ikke så meget hvis du har dit backup som én stor fil.
Du er afhængig af en synkroniseringsapp og ikke en upload app. Sync apps er designet til at ændre et par filer af ganngen og ikke uploade flere GB af gangen. Erfaringsmæssigt kan jeg godt forudse nogle tilfælde med synkroniseringsproblemer.

Fordele: Du får gratis storage med i din office 365 plan, som kan bruges til en offsite kopi af din backup. Det er en service du normalt skal betale for. Men den er gratis og den er ikke designet til office-kopi af din backup. Så vær varsom med hvad du forventer.